Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai 3. - Irány a felnőtt csapat!

Szerző
Kemény Kristóf

A Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató mesekönyv-sorozat befejező része végén a 16 éves Öcsi csatlakozhat a bajnoki meccsre készülő felnőttekhez. Hosszú és kalandos út vezetett el odáig, hogy teljesüljön a kis Puskás nagy vágya és bekerüljön a Kispest első csapatába. 
Eleinte még az idősebbektől örökölt ócska focicipőkkel is meg kellett küzdenie Öcsinek és barátainak, hogy megmutassák az edzőnek: ügyesebbek az ellenfélnél! A fiúk persze nem mentek a szomszédba turpisságért, ahogy ezek az évek sem múlhattak el kisebb-nagyobb balhék nélkül. 
Lehet egyáltalán mezítláb focizni? Nem esik bántódása a kisiskolás Évinek, ha ott felejti a testvére a suli előtt? És kiderül-e, hogy Öcsi és Cucu mással végezteti el a munkát a vasedény boltban?
A tréfás és tanulságos történetek mellett azt is megtudjuk, hogyan lehet a szerető édesapa egyben szigorú edzője is fiának, és melyik az a pillanat, amikor a mindig kritikus Feri bácsi végre kimondja: Öcsiből egyszer világsztár lesz!

A sorozat korábbi köteteit is keresd a gyermekrészlegben: 1. Szökjünk ki focizni!; 2. Focista leszek én is. 9-12 éveseknek ajánljuk.